Zavolajte nám: +421 911 174 405
Kategórie produktov

Štefan Hronský: Rok vinohradníka a vinára

Kód: PLAT RVV
Cena: 9,35 € s DPH
Otázka k produktu Na sklade
Počet ks: Pridať do košíka
Popis

Kniha od uznávaného slovenského odborníka doc. Ing. Štefana Hronského, PhD. je zameraná na pestovanie hrozna a výrobu vína. Ako vôbec prvá u nás sa ucelene venuje pestovaniu viniča i vinárskym činnostiam, čím je absolútne jedinečná. Kniha by nemala chýbať v knižnici žiadneho pestovateľa hrozna, je vhodná najmä pre záhradkárov, menších pestovateľov vinohradu a maloproducentov vína. Čitateľovi ponúka praktickú pomoc pri dopestovaní kvalitného hrozna a spracovaní vína. Autor čitateľovi ponúka cenné informácie o raste a vývine viniča, predstavuje odrody a rozdeľuje ich podľa použitia. Pestovatelia hrozna, najmä začiatočníci a menej skúsení, nájdu v knihe postupy rezu viniča, termíny, techniku a organizáciu rezu, ďalej vysvetlivky k tvarovaniu dreva a vplyv rezu na rast, úrodu a kvalitu hrozna. Cenné informácie čitateľ nájde v časti knihy o vedeniach viniča, vysádzaní a ošetrovaní, nárokoch na vodu, o ochrane pred škodlivými vplyvmi. Štefan Hronský sa venuje aj téme zberu hrozna, dozrievaniu, typom zrelostí, ako aj rozmnožovaniu a štepeniu viniča. V tretej časti sa autor zameral na vinárske činnosti. Okrem iného sa venuje anatomickej stavbe hrozna a chemickému zloženiu jednotlivých jeho častí, ďalej rastu, zretiu, hodnoteniu pred spracovaním a požiadavkám na kvalitu pre výrobu rôznych vín. Obzvlášť cenné informácie záujemcovia získajú v podrobnej analýze činností pri príprave vína – drvenie, lisy, zloženie muštu a jeho úpravy a ošetrenie pred kvasením. Poučné sú aj kapitoly o kvasení muštu, zretí vína, oxidačných a redukčných procesoch, filtrácii vína a zákaloch a cudzorodých látkach vo víne. Autor v závere venuje pozornosť filtračným materiálom, fľaškovaniu vína, popisuje rôzne choroby, chyby a nedostatky vína, ako aj hodnotenia a ochutnávky. V tejto časti sa zaoberá aj stručnou charakteristikou niektorých odrodových vín a vhodnosti ich podávania k jedlám.

Počet strán: 224

Väzba: Flexo

Rozmer knihy: 135 x190 mm

Hmotnosť: 360 g

Rok vydania: 2015

Jazyk: slovenský

Vydavateľstvo: Plat4M Books

 

Zasielanie noviniek ok
Nájdete nás

Táto stránka pre správne fungovanie využíva súbory cookies.

odmietnuť prijať